Het ESTA formulier maakt een eenvoudige toegang tot Amerika mogelijk - elektronisch via het internet en zonder visum!

Het Electronic System for Travel Authorization (in het Nederlands: elektronisch systeem voor reisvergunningen), afgekort ESTA, maakt een eenvoudige toegang tot de Verenigde Staten van Amerika mogelijk voor vakanties en zakenreizen, met een maximum verblijf van 90 dagen. Staatsburgers uit 38 landen, aangesloten bij het Amerikaanse ESTA-systeem hebben het voordeel, de moeizame visumaanvraag op de traditionele manier via de ambassade, te vervangen door de ESTA-aanvraag.

Het ESTA formulier kan via de website worden aangevraagd en verkregen.

https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

Hieronder vindt u meer gedetailleerde informatie om u te helpen met uw reis en bij het aanvragen van uw ESTA formulier.

Wat is ESTA?

Het elektronisch systeem voor reisvergunningen maakt het mogelijk, zonder het aanvragen van een visum per boot of vliegtuig naar de Verenigde Staten te gaan. ESTA werd geïntroduceerd door de Amerikaanse overheid en valt onder het Amerikaanse Ministerie voor Binnenlandse Veiligheid. Het doel van dit systeem is onder meer het vereenvoudiging van een kort verblijf in de Verenigde Staten. Voornamelijk gaat het bij ESTA echter om een ​​middel dat bescherming van de grenzen biedt, het bepaalt namelijk of de aanvrager een potentieel risico vormt voor de Verenigde Staten.

Om hiervan gebruik te kunnen maken, moet het doel van het verblijf zakelijk of privé zijn en mag de duur van het verblijf niet langer dan 90 dagen zijn. Verder is het noodzakelijk, dat iedere reiziger een paspoort heeft dat geldig is gedurende het verblijf in de Verenigde Staten en een staatsburger is van een van de 38 landen die aan de voorwaarden van het visumvrij reizen (VWA) voldoen.

Onder deze voorwaarden, is het nu mogelijk om een ​​ESTA aanvraag in te dienen voor een inreisvergunning. Dit is mogelijk, onder meer op de officiële website van het Amerikaanse Ministerie voor Binnenlandse Veiligheid. Deze vindt u hier. De aanvraag dient te geschieden 72 uur voor vertrek. Echter, ook registraties tot kort voor vertrek zijn toegestaan. Voor deze aanvraag geldt een toeslag. Als u van plan bent om met meerdere personen naar de Verenigde Staten te reizen, is het mogelijk om een ​​ESTA-verzoek voor maximaal 50 personen aan te vragen.

Het programma voor deze visumvrijstelling geldt voor de gehele Verenigde Staten van Amerika, met inbegrip van Puerto Rico, Guam en de Amerikaanse Virgin Islands (Maagdeneilanden). Binnen de geldige verblijftijd van 90 dagen, kunt u reizen naar Canada, Mexico en het Caribisch gebied en weer terugkeren naar de Verenigde Staten als u dit wenst. Echter, moet u voldoende financiële middelen hebben bij elke toegang tot de Verenigde Staten om uw gehele verblijf en terugreis te kunnen betalen. Anders wordt u de toegang geweigerd. //- .img.img--right.wow.fadeInUp

Welke landen nemen deel aan het ESTA-programma?

  • Andorra
  • Australië
  • België
  • Brunei
  • Chili
  • Denemarken
  • Duitsland
  • Estland
  • Finland
  • Frankrijk
  • Griekenland
  • Ierland
  • IJsland
  • Italië
  • Letland
  • Liechtenstein
  • Litouwen
  • Luxemburg
  • Japan
  • Monaco
  • Nieuw-Zeeland
  • Nederland
  • Noorwegen
  • Oostenrijk
  • Portugal
  • Malta
  • San Marino
  • Zweden
  • Zwitserland
  • Singapore
  • Slowakije
  • Slovenië
  • Spanje
  • Zuid-Korea
  • Taiwan
  • Tsjechische Republiek.
  • Hongarije
  • Verenigde koninkrijk

ESTA aanvragen

Niets.

Hoe lang is mijn ESTA geldig?

Houdt u er rekening mee dat er een geldige ESTA vergunning, onder andere via de officiële website van het Amerikaanse Ministerie voor Binnenlandse Veiligheid kan worden verleend. Verder geeft een geldige ESTA-aanvraag geen enkel recht op toegang tot de VS, mochten de Amerikaanse autoriteiten op de luchthaven u dit ontzeggen. Het maakt enkel de reis mogelijk. Personen, die geen ESTA goedkeuring ontvangen, moeten zoals gebruikelijk een visum aanvragen. Als u een goedkeuring ontvangt, is deze 2 jaar geldig. Als het paspoort verloopt, is de ESTA niet meer geldig. Met een geldige aanvraag heeft u theoretisch, zo vaak als u wilt toegang in de Verenigde Staten. Er wordt echter aangeraden niet vaker dan 2-3 keer per jaar te gaan, dit kan anders als illegale immigratie worden gezien. section.section.section--3#6

Kinderen en ESTA

Om zonder visum met kinderen in de Verenigde Staten binnen te komen, moet u eerst een paar dingen overwegen. Een identiteitsbewijs voor kinderen, machine leesbare paspoorten van kinderen, die werden afgegeven na 26.10.2006 of een vermelding in het paspoort van de ouders zullen niet worden geaccepteerd voor visumvrij reizen. Om zonder problemen in de Verenigde Staten binnen te komen, hebben kinderen, of een machine-leesbaar paspoort of een eigen identiteitsbewijs nodig dat werd afgegeven vóór 26.10.2006, en dat sindsdien ook niet meer verlengd is. Verder moet het van een foto voorzien zijn en op geen enkele manier zijn gewijzigd. Anders is het noodzakelijk om een visum aan te vragen.

Toelatingseisen VS

Als gevolg van verschillende regelingen moet u genoeg tijd plannen voor uw VS reis, om onverwachte incidenten aan de grens te voorkomen.

In de eerste plaats is het verboden voor bepaalde vluchten, elektronische apparatuur aan boord te nemen met een zwakke of lege batterij. Uw mobiele telefoon lading kan te allen tijde gecontroleerd worden. Bij het overtredingen van de voorschriften kan u de toegang tot het vliegtuig worden ontzegd.

Tijdens de vlucht, krijgt u een aantal documenten om in te vullen, met inbegrip van het douaneformulier 6059B. Personen die met een visum naar de Verenigde Staten komen, ontvangen ook het formulier I-94.

Na de landing, moet u nog de US Customs and Boarder Protection (CBP) en Immigration and Customs Enforcement passeren. Hier worden uw documenten natuurlijk gecontroleerd. Daarnaast zal een CBP ambtenaar het US-VISIT proces met u uitvoeren. Hiervoor wordt uw vingerafdruk genomen en zal er een foto gemaakt worden. Met behulp van deze biometrische gegevens worden nu uw identiteit en unieke identificatiekenmerken gecontroleerd. Bovendien wordt gecontroleerd of u een bekende of vermoede terrorist, crimineel of illegaal bent. De Amerikaanse functionarissen hebben ook recht om te vragen naar de details van uw reisschema. Daarom is het raadzaam hier een ​​kopie van mee te nemen. Bovendien moet u kunnen aantonen dat u voldoende middelen heeft voor uw reis, met inbegrip van de terugreis, om binnen te komen in de Verenigde Staten. Na deze procedure moet u nog de douane passeren.

Een geldig paspoort is, zoals bij de meeste reizen vereist. Deze moet tenminste de gehele reistijd, met inbegrip van de dag van vertrek, geldig zijn. Voor sommige landen, zijn er uitzonderingen op dit gebied. Voor meer informatie kunt u de CBD site bezoeken. Een visum is alleen nodig als u niet beschikt over een geldige ESTA vergunning. Het routinematig onderzoeken van uw bagage is ook mogelijk, ook als u geen goederen aan te geven heeft waarop douanerechten gelden . Om ervoor te zorgen dat er geen misverstanden ontstaan, moet u de volledige lijst van belastbare goederen voltooien controleren op cbp.gov . Mocht u van plan zijn over land, vanuit Canada of Mexico binnen te komen, moet u uw rijbewijs, uw autopapieren en een geldige aansprakelijkheidsverzekering kunnen laten zien.

Veel gestelde vragen over het ESTA formulier

Waarom is een ESTA ​​reisvergunning noodzakelijk?

Het Amerikaanse Ministerie voor Binnenlandse Veiligheid heeft ESTA ingevoerd namens de Amerikaanse overheid. Zo wordt de veiligheid van het reizen zonder visum verhoogd.

Welke gegevens zijn nodig om een ​​ESTA formulier in te vullen?

Elke aanvraag moet biografische gegevens bevatten. Hieronder vallen de naam, geboortedatum en informatie over uw paspoort. Andere vragen gaan onder andere over mogelijke besmettelijke ziekten, arrestaties, veroordelingen en vorige inreisverzoeken. Om de kosten van de aanvraag te betalen heeft men ook uw creditcard informatie nodig. Voor groepsaanvragen is iedere aanvrager verantwoordelijk voor de juistheid van de informatie die hij /zij heeft verstrekt.

Wat is het nationaal identificatienummer en moet dit veld worden ingevuld?

Het nationaal identificatienummer is hetzelfde als het Burgerservicenummer (BSN). Dit nummer kunt u in uw paspoort vinden. Dit identificatienummer moet worden ingevuld bij de aanvraag.

Kan iemand anders mijn verzoek invullen?

Ja, deze mogelijkheid bestaat. Vrienden, familieleden, medewerkers van een reisbureau of andere personen kunnen de aanvraag voor u invullen en de kosten hiervoor betalen. Echter, de aanvrager is zelf verantwoordelijk voor de juistheid van de verstrekte informatie.

Hoe lang van tevoren moet ik een ESTA vergunning aanvragen voor mijn reis?

Aanvragen kunnen worden ingediend op elk moment voorafgaand aan de reis. Het wordt echter aanbevolen, dit zo vroeg mogelijk te doen, want er kunnen af en toe vertragingen zijn bij het verlenen van een vergunning. Maar aangezien niet elke reis gepland hoeft te zijn of dringend kan zijn, is het ook mogelijk om aanvragen kort voor vertrek in te dienen. De Amerikaanse autoriteiten adviseren de aanvraag ten minste 72 minuten voor vertrek in te dienen.

Hoe lang duurt de verwerking van mijn gegevens in het systeem?

In de meeste gevallen wordt na de succesvolle indiening van het verzoek binnen enkele minuten een besluit genomen. Dit zal echter niet worden meegedeeld via e-mail, maar is alleen toegankelijk op het internet. In individuele gevallen kan de goedkeuring tot 72 uur duren.

Welke antwoorden kan ik verwachten op mijn vraag?

Autorisatie Goedgekeurd: Als u deze reactie krijgt, werd uw aanvraag geaccepteerd en kunt u uw reis maken.

Reis niet goedgekeurd: In dit geval is uw ESTA aanvraag afgewezen. Om toch naar de Verenigde Staten te reizen een conventioneel B-visum nodig.

Autorisatie In afwachting: Dit antwoord betekent dat er nog niet beslist is over uw aanvraag. U moet de site binnen de komende 72 uur opnieuw bezoeken om uw antwoord opnieuw te bekijken.

Wat gebeurt er als een individueel verzoek van een groepsaanvraag, het antwoord "In afwachting" heeft gekregen? Zal deze beslissing de resterende aanvragen vertragen?

Nee. Als een van de verzoeken van een groep, de status "In afwachting van" vertoont, worden de resterende verzoeken niet beïnvloed.

Kan ik diverse uitstapjes naar / door Amerika ondernemen, ook al heb ik maar één vergunning?

Ja. Een aanvraag is meestal twee jaar geldig. Tijdens deze periode, kunt u zoveel reizen als u wilt in / door de Verenigde Staten. Echter, mag u per jaar niet meer dan 180 dagen in de VS zijn, dit kan namelijk leiden tot een onaangename ondervraging op de luchthaven door Amerikaanse functionarissen, omdat dit lijkt op verdachte illegale immigratie.

Wanneer moet ik een nieuwe ESTA-aanvraag indienen?

Een nieuwe reisvergunning is vereist indien:
  • De reiziger een nieuw paspoort ontvangt.
  • De reiziger zijn / haar naam verandert.
  • De reiziger zijn / haar geslacht verandert.
  • De nationaliteit van de reiziger verandert.
  • Als de reiziger een van de antwoorden op de vereiste: "Ja" of "Nee" vragen heeft veranderd.

Moeten reizigers die een tussenstop maken in de Verenigde Staten, een ESTA goedkeuring aanvragen?

Ja. In de Amerikaanse luchthavens, heeft men geen transit zones, waardoor iedereen als binnenkomende reiziger wordt beschouwd. Daarom is een geldige ESTA vergunning verplicht.

Moeten reizigers die non-stop naar een land vliegen en door het Amerikaanse luchtruim gaan, ook een ESTA-aanvraag indienen?

Dit is in dit geval niet noodzakelijk, omdat het vliegtuig niet landt en daarom ook niet de Amerikaanse grond betreed.

Moeten reizigers bij het uitvallen van een vlucht, als gevolg van staking, ongunstige weersomstandigheden of door een omboeking van de vlucht, een nieuwe ESTA-aanvraag indienen?

Nee. Zodra een ESTA aanvraag is goedgekeurd, is het meestal twee jaar geldig.

Moeten reizigers zonder visum een afdruk van hun ESTA goedkeuring bij zich hebben?

Niet per se. Het Amerikaanse Ministerie voor Binnenlandse Veiligheid geeft de status van een aanvrager door aan de betreffende autoriteiten. Er wordt echter geadviseerd om een kopie mee te nemen om misverstanden te voorkomen.

Ik ben mijn ESTA Aanvraagnummer vergeten. Hoe kan ik weer inloggen in het systeem om mijn status te bekijken of informatie te wijzigen?

Mocht u het nummer verloren zijn, kunt u het opnieuw aanvragen door het invoeren van uw naam, uw geboortedatum, uw paspoortnummer en uw nationaliteit op de website.

Wat gebeurt er als ik mijn groeps-identificatienummer verlies?

Het systeem maakt het mogelijk om deze gegevens opnieuw te zoeken en stuurt u het nummer naar het e-mail adres dat u tijdens de registratie hebt opgegeven.

Zijn mijn gegevens veilig?

Ja. De website wordt beheerd door de Amerikaanse overheid en maakt gebruik van speciale technologieën om onbevoegde toegang te voorkomen. Echter, de gegevens kunnen in bepaalde gevallen, bijvoorbeeld bij onderzoeken, worden gebruikt.